MINISTRY
OF FINANCE
-------
|
SOCIALIST
REPUBLIC OF VIETNAM
Independence- Freedom- Happiness
---------
|
No.
162/2009/TT-BTC
|
Hanoi,
August 12, 2009
|
CIRCULAR
ON
AMENDMENT OF PREFERENTIAL RATES OF IMPORT DUTY FOR MILK IN THE PREFERENTIAL
IMPORT DUTY TARIFF
Pursuant to Law on Import and
Export Duties 45-2005-QH11 dated 14 June 2005;
Pursuant to Resolution 295-2007-NQ-UBTVQH12 of the Standing Committee of the
National Assembly dated 28 September 2007 on issuance of an export duty tariff
on the basis of the list of groups of taxable goods and bracket rates of duty
applicable to each group of goods, and a preferential import duty tariff on the
basis of the list of groups of taxable goods and bracket rates of preferential
duty applicable to each group of goods;
Pursuant to Decree 149-2005-ND-CP of the Government dated 8 December 2005
making detailed regulations for implementation of the Law on Import and Export
Duties;
Pursuant to Decree 118-2008-ND-CP of the Government dated 27 November 2008
stipulating functions, duties, powers and organizational structure of the
Ministry of Finance;
The Ministry of Finance hereby provides the following guidelines for
application of preferential rates of import duty and an explanation of the
classification of a number of milk products included in the preferential import
duty tariff:
Article 1. Rates of import
duty for milk
To adjust the rates of
preferential import duty applicable to several groups of milk products under
headings 04.02 and 19.01 stipulated in Appendix 1 issued with Decision 106-2007-QD-BTC
of the Minister of Finance dated 20 December 2007 promulgating an export duty
tariff and a preferential import duty tariff and amending and adding to legal
instruments to apply new rates of preferential import duty stipulated in the
list issued with this Circular (Appendix I).
Article 2. Guidelines for
classification
The Ministry of Finance provides
guidelines for classification of milk powder in Appendix II issued with this
Circular in order to apply codes and calculate duty to conform with this
Circular.
Article 3. Effectiveness
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
FOR
THE MINISTER
DEPUTY MINISTER
Do Hoang Anh Tuan
APPENDIX I
AMENDED LIST OF PREFERENTIAL RATES OF
IMPORT DUTY FOR A NUMBER OF MILK PRODUCTS
(Issued with Circular 162/2009/TT-BTC of the Ministry of Finance dated 12
August 2009)
Heading
Description
Duty
rate (%)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
04.02
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0402
10
- In powder, granule or other
solid forms, of a fat content, by weight, not exceeding 1.5%:
0402
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- - In containers of a gross
weight of 20 kg or more:
0402
10
30
10
- - - Not containing
added sugar or other sweeteners, in powder form
3
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
30
20
- - - Not containing added
sugar or other sweeteners, in other forms
3
0402
10
30
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
0402
10
90
- - Other types:
0402
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
- - - Not containing added
sugar or other sweeteners, in powder form
3
0402
10
90
20
- - - Not containing added
sugar or other sweeteners, in other forms
3
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
90
90
- - - Other types
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0402
21
- - Not containing added sugar
or other sweeteners:
0402
21
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
00
- - - In containers of a gross
weight of 20 kg or more
3
0402
21
90
00
- - - Other types
3
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
29
- - Other types:
0402
29
20
00
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
0402
29
90
00
- - - Other types
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- Other types:
0402
91
00
00
- - Not containing added sugar
or other sweeteners
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
99
00
00
- - Other types
20
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
19.01
Malt extract; food
preparations of flour, groats, meal, starch or malt extract, not containing
cocoa or containing less than 40% by weight of cocoa calculated on a totally
defatted basis, not elsewhere specified or included; food preparations of
goods under headings 04.01 to 04.04, not containing cocoa or containing less
than 5% by weight of cocoa calculated on a totally defatted basis, not
elsewhere specified or included.
1901
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- Preparations for children's
use, readily packed for retail sale:
1901
10
10
00
- - Made from malt extract
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
20
- - Made from goods under
headings 04.01 to 04.04:
1901
10
20
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
1901
10
20
90
- - - Other types
5
1901
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
00
- - Made from soya-bean powder
20
1901
10
90
- - Other types:
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
90
10
- - - Medical food
5
1901
10
90
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
1901
20
- Mixes and dough for the
preparation of bakers' ware under heading 19.05:
1901
20
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
00
- - Made from flour, groats,
meal, starch or malt extract, not containing cocoa
15
1901
20
20
00
- - Made from flour, groats,
meal, starch or malt extract, containing cocoa
15
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
20
30
00
- - Other types, not
containing cocoa
15
1901
20
40
00
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
15
1901
90
- Other types:
1901
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- - Children's food, not
packed for retail sale:
1901
90
10
10
- - - Medical food
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
90
10
90
- - - Other types
10
1901
90
20
00
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
- - Other types, made from
products under headings 04.01 to 04.04:
1901
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
00
- - - Containing milk
5
1901
90
39
- - -Other types:
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
90
39
10
- - - - Medical food
5
1901
90
39
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
10
- - Other soya-based
preparations:
1901
90
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
00
- - - In powder form
20
1901
90
49
00
- - - In other forms
20
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
90
90
- - Other types:
1901
90
90
10
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
1901
90
90
90
- - - Other types
15
APPENDIX II
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1. Heading 0402: milk powder
with full cream and semi-skimmed or skimmed milk, which may contain added sugar
or other sweeteners. In addition to natural milk ingredients, milk under this
heading may contain a small quantity of stabilizers (such as disodium
phosphate, trisodium citrate and calcium chloride) or a very small quantity of
antioxidant or anti-caking agents (such as phosphorus lipids or amorphous
silicon dioxide) or added vitamins (additional ingredients such as vitamins and
minerals being substances available in natural milk), or may contain a small
quantity of chemicals such as sodium carbonate necessary for processing and a
small quantity of starch may also be added to maintain the milk in its normal
physical state (but not exceeding 5% of the mass).
2. Heading 1901: food processed
from products under headings 0401 to 0404 which does not contain cocoa or
contains totally defatted cocoa of less than 5% of its mass. Products from milk
of this heading shall ensure one of the following criteria:
(a) Containing a content
of starch exceeding 5%;
(c) Containing added
ingredients other than the ingredients of natural milk (such as oleic acid,
vegetable oil, substitute for milk fat, yeast, etc.)
3. Medical food (MF) containing
milk under heading 19.01 is different from other milk products of the same
heading because the former is used for special nutritional purposes or is a
type of special nutritional food meeting health requirements (for example: for
patients suffering from cancer) and the use of which requires medical
supervision. In addition, products only containing nutritional ingredients to
assist treatment of special medical conditions are stipulated in the prevailing
laws in relation to medicines in the same way as nutritional preparations which
may be used for injection. In general, milk products which are considered as a
type of medical food must meet at least the following criteria:
(a) Being a type of food taken
orally or intravenously;
(b) Having an attached label
specifying that [the product] is used for adjustment of nutrition in regimens,
diseases or medical disorders;
(c) Having an attached label
specifying that [the product] is used under medical supervision.