THE
MINISTRY OF HEALTH
-------
|
THE
SOCIALIST REPUBLIC OF VIETNAM
Independence– Freedom – Happiness
---------------
|
No.
05/2012/TT-BYT
|
Hanoi,
March 01, 2012
|
CIRCULAR
PROMULGATING THE NATIONAL TECHNICAL REGULATIONS ON
MICROBIOLOGICAL CONTAMINANTS IN FOOD
Pursuant to the Law of Food
safety of June 17, 2010;
Pursuant to the Law on
Technical regulations and standards of June 29, 2006 and the Government's
Decree No. 127/2007/ND-CP of August 01, 2007 on detailing the implementation of
a number of articles of the Law on Technical regulations and standards;
Pursuant to the Government's
Decree No. 188/2007/ND-CP of December 27, 2007 on defining the functions,
tasks, powers and organizational structure of the Ministry of Health;
At the proposal of the
Director of the Department food safety and hygiene, the Director of the
Department of Science and training, the Director of the Legal Department,
PRESCRIBES:
Article 1.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Article 2.
This Circular takes effect on September 01, 2012.
Article 3.
The Director of the Department food safety and hygiene, the Heads of units
belonging and affiliated to the Ministry of Health, the director of the
Department of Health in central-affiliated cities and provinces, relevant
organizations and individuals are responsible to implement this Circular./.
FOR
THE MINISTER
DEPUTY MINISTER
Nguyen Thanh Long
QCVN 8-3: 2012/BYT
NATIONAL TECHNICAL REGULATION
National
technical regulation on Microbiological contaminants in food
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
QCVN No. 8-3:2012/BYT compiled by
the Drafting Board National technical regulation on chemical and biological
contamination, submitted be the Department food safety and hygiene and
promulgated under the Circular No. 05/2012/TT-BYT of March 01, 2012 by The
Minister of Health.
NATIONAL
TECHNICAL REGULATION
National
technical regulation of Microbiological contaminants in food
I. GENERAL
PROVISIONS
1. Scope of regulation
This Regulation prescribes the
limits of microbiological contamination in food regarding the following kinds
food or group of food: milk and diary, eggs, and products from eggs, meat and
products from meat, aquacultural products, nutrition products for kids from 0 -
36 months old; bottled natural water, bottled water and instant-use ice; cream,
vegetables and fruits, products from vegetables and fruits (hereinafter
referred to as food) and the relevant management requirements.
2. Subjects of application
This Regulation is applicable
to:
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2.2. Relevant State management
agencies.
3. Interpretation of terms
and abbreviations
The terms and abbreviations in
this Regulation are construed as follows:
3.1. Limits of microbiological
contamination in food is the maximum limits of microorganisms allowed in the
food
3.2. Norm rating
Norm A: is the norm required to
be tested during the conformity assessment.
Norm B: is the norm not being
required to be tested during the conformity assessment if the producers already
take risk control measures in the production (HACCP or GMP). If the producer
omits to take risk control measures, these norms are compelled to be tested.
3.3. Abbreviations
- n: the number of samples from
the consignments to be tested.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- m: lower limit, it is
considered passed if all the test results of n samples do not exceed m.
- M: upper limit, it is
considered failed if only one test result of n samples exceeds M.
- TSVSVHK: the total amount of
aerobic microorganisms
- KPH: not detected
II. TECHNICAL
PROVISIONS
1. Limits of microbiological
contamination in milk and dairy
No.
Product
Norm
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Allowed
limit (CFU/ml or CFU/g)
Norm
rating
n
c
m
M
1.1
Liquid dairy
Enterobacteriaceae
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2
<
1
5
A
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Powdered dairy
Enterobacteriaceae
5
0
101
A
Staphylococci positive for coa
gulase
5
2
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
102
A
Staphylococcal enterotoxin
5
0
KPH
(2)
B
L. monocytogens(1)
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
102
A
Salmonella
5
0
KPH
(2)
A
1.3
Cheese
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Cheese from raw milk
Staphylococci positive for
coagulase
5
2
104
105
A
Staphylococcal enterotoxin
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
KPH(2)
B
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
Salmonella
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
KPH(2)
A
1.3.2
Cheese from thermo-processed
milk
E. coli
5
2
102
103
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Staphylococci positive for
coagulase
5
2
102
103
A
Staphylococcal enterotoxin
5
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
B
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
Salmonella
5
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
A
1.3.3
Whey Cheese (From
thermo-processed whey)
E. coli
5
2
102
103
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
2
102
103
A
Nội Dộc tố của
Staphylococcus(Staphylococcal enterotoxin)
5
0
KPH(2)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
1.3.4
Fresh cheese from milk or
whey(thermo-processed milk or whey)
Staphylococci positive for
coagulase
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
101
102
A
Staphylococcal enterotoxin
5
0
KPH(2)
B
L. monocytogens(1)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0
102
A
Other products from cheese
L. monocytogens(1)
5
0
102
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1.4
Fat products from milk
1.4.1
Cream and butter
E. coli
5
2
101
102
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
Salmonella
5
0
KPH
(2)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1.4.2
Milk fat, butter, dehydrated
milk fat, dehydrated butter and vicous milk fat
L. monocytogens(1)
5
0
102
A
1.5
Fermented dairy
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Thermo-processed fermented
dairy
Enterobacteriaceae
5
2
<
1
5
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
0
102
A
1.5.2
Fermented dairy not being
thermo-processed
L. monocytogens(1)
5
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
A
Notes:
(1) for
instant-use products
(2) in 25g or 25ml
2. Limits of microbiological contamination
in eggs and products from eggs
No.
Product
Norm
Sampling
plan
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Norm
rating
n
c
m
M
2.1
Products from eggs
Enterobacteriaceae
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
101
102
B
Salmonella
5
0
KPH
(2)
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
3. Limits of microbiological
contamination in meat and products from meat
No.
Products
Norm
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Allowed
limit (CFU/g)
Norm
rating
n
c
m
M
3.1
Instant-use meat and products
from meat without thermo-processing
TSVSVHK
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2
5x105
5x106
B
E. coli
5
2
5x101
5x102
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Salmonella
5
0
KPH(2)
A
3.2
Meat and products from meat
needing thermo-processing before use
TSVSVHK
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5x105
5x106
B
E. coli
5
2
5x102
5x103
B
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
0
KPH
(2)
A
3.3
Gelatine và collagen
Salmonella
5
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
A
4. Limits of microbiological
contamination in aquacultural product
No.
Product
Norm
Sampling
plan
Allowed
limit (CFU/g)
Norm
rating
n
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
m
M
4.1
Alive bivalve mollusc,
gastropods, echinoderms, tunicates
E. coli
1
0
230(3)
700(3)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Salmonella
5
0
KPH(2)
A
4.2
Shelled mollusc and crustacean
or unshelled, heated mollusc and crustacean
E. coli
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1
101
B
Staphylococci positive for
coagulase
5
2
102
103
B
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5
0
KPH
(2)
A
Note:
(2) in 25g or 25ml
(3) MPN/100g meat và
endolymph
5. Limits of microbiological
contamination in nutrition products for 0 – 36 months old kids
No.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Norm
Sampling
plan
Allowed
limit (CFU/g)
Norm
rating
n
c
m
M
5.1
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Salmonella
30
0
KPH
(2)
A
Enterobacter sakazakii
30
0
KPH(4)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Enterobacteriaceae
10
0
KPH
(4)
B
Bacillus cereus giả Dịnh
5
1
5x101
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
B
5.2
Special medical-use nutrition
products for for kids up to 12 months old
Salmonella
30
0
KPH
(2)
A
Enterobacter sakazakii
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0
KPH(4)
A
Enterobacteriaceae
10
0
KPH
(4)
B
Assumed Bacillus cereus
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1
5x101
5x102
B
5.3
Nutrition products for
supplementary feeding for kids from 6 to 36 months old
Enterobacteriaceae
5
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
B
Salmonella
30
0
KPH
(2)
A
5.4
Food from cereals for kids
from 6 to 36 months old
Coliform
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2
<
3
20
A
Salmonella
10
0
KPH
(2)
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
(2) in 25g or 25ml
(4) in 10g or 10ml
6. Limits of microbiological
contamination in vegetables and fruit, products from vegetables and fruits
No.
Product
Norm
Sampling
plan
Allowed
limit (CFU/g)
Norm
rating
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
c
m
M
6.1
Sprout vegetable (for
instant-use without thermo-processing)
Salmonella
5
0
KPH
(2)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
6.2
Raw vegetables
E. coli
5
2
102
103
B
Salmonella
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0
KPH
(2)
A
6.3
Instant-use fruits
E. coli
5
2
102
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
B
Salmonella
5
0
KPH
(2)
A
7. Limits of microbiological
contamination in cream
No.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Norm
Sampling
plan
Allowed
limit (CFU/ml or CFU/g)
Norm
rating
n
c
m
M
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Cream (for cream that contains
milk)
Enterobacteriaceae
5
2
101
102
B
Salmonella
5
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
KPH
(2)
A
Note: (2)
in 25g or 25ml
8. Limits of microbiological contamination
in bottle natural water, bottled water and instant-use ice
8.1. First test
No.
Norm
Sample amount (ml)
Requirement
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
8.1.1
Heat-resistant E. coli or
coliform
1 x 250
KPH
A
8.1.2
Total Coliform
1 x 250
Under go seconde test if the
number of bacteria (spores) ≥ 1 and ≤ 2
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
A
8.1.3
Streptococci fecal
1 x 250
A
8.1.4
Pseudomonas aeruginosa
1 x 250
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Spore of anti-sulfite
anaerobic bacteria
1 x 50
A
8.2. Second test
No.
Norm
Sampling
plan
Allowed
limit (CFU/ml)
Norm
rating
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
c
m
M
8.2.1
Total Coliform
4
1
0
2
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
8.2.2
Streptococci fecal
4
1
0
2
A
8.2.3
Pseudomonas aeruginosa
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1
0
2
A
8.2.4
Spore of anti-sulfite
anaerobic bacteria
4
1
0
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
A
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
III. METHOD
OF SAMPLING AND TESTING
1. Sampling
Sampling as guided in the
Circular No. 16/2009/TT-BKHCN of June 02, 2009 of the Ministry of Science and
Technology on the State inspection of circulating goods quality and other
relevant law provisions.
2. Test methods
The technical requirements in
this Regulation shall be tested using the following methods (these methods are
not compulsory, it is possible to use other equivalent methods):
- TCVN 4884: 2005 (ISO
4833:2003) Microorganisms in food and breeding feed – Method of enumerating
microorganisms on agar plates – Colony counting technique at 30o C.
- TCVN 4829: (ISO 6579: 2002)
Microorganisms in food and breeding feed – Method of detecting Salmonella on
agar plates.
- TCVN 7924-1: 2008 (ISO 16649
-1: 2001) Microorganisms in food and breeding feed - Method of enumerating
positive Escherichia coli β- glucuronideaza, Part 1: Colony counting technique
at 44o C using filter membrane and 5- bromo-4-chloro-3-indolyl
β -D-glucuronide.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- TCVN 7924-3: 2008 (ISO 16649 -3:
2001) Microorganisms in food and breeding feed - Method of enumerating positive
Escherichia coli β- glucuronideaza, Part 3: Most probable number method using
5- bromo-4-chloro-3-indolyl β -D-glucuronide
- TCVN 7700-2: 2007 (ISO
11290-2:1998, With amd 1: 2004) Microorganisms in food and breeding feed –
Methods of detecting and enumerating Listeria monocytogenes, Part 2:
Quantitative method.
- TCVN 4830-1:2005 (ISO
6888-1:1999, with Amd, 1:2003) Microorganisms in food and breeding feed -
Methods of enumerating Staphylococci positive for coagulase (Staphylococcus
aureus and other kinds) on agar plates, Part 1: Using Baird-Parker environment.
- TCVN 4830-2:2005 (ISO
6888-2:1999, with Amd, 1:2003) Microorganisms in food and breeding feed -
Methods of enumerating Staphylococci positive for coagulase (Staphylococcus
aureus and other kinds) on agar plates, Part 2: Using fibrinogen agar
environment from rabbit serum.
- TCVN 4830-3:2005 (ISO 6888-3:
2003) Microorganisms in food and breeding feed - Methods of enumerating
Staphylococci positive for coagulase (Staphylococcus aureus and other kinds) on
agar plates, Part 3: Detecting and using Most probable number method (MPN) to
count small quantities.
- TCVN 6191-2:1996 (ISO
6461-2:1986) Water quality – Detecting and counting spores of anti-sulfite
anaerobic bacteria (Clostridia), Part 2: Filter membrane method
- TCVN 4882:2007 (ISO 4831:
2006) Microorganisms in food and breeding feed - Methods of enumerating
coliforms - Most probable number method.
- TCVN 6848:2007 (ISO 4832:
2006) Microorganisms in food and breeding feed - Methods of enumerating
coliforms – Colony counting method.
- TCVN 5518-1:2007 (ISO 21528-1:
2004) Microorganisms in food and breeding feed – Method of detecting and
enumerating Enterobactericeae, Part 1: Detecting and enumerating using MPN with
pre-proliferation.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- ISO 16266:2006 Water quality -
Detection and enumeration of Pseudomonas aeruginosa - Method by membrane
filtration - ISO 7899-2:2000 Water quality - Detection and enumeration of
intestinal enterococci, Part 2: Membrane filtration method.
IV.
PROVISIONS ON MANAGEMENT
The food prescribed in Section
II must undergo quality and safety inspections in order to ensure that the
microbiological contamination does not exceed the limits prescribed in this
Regulation.
The food prescribed in the
“Regulation on maximum limit of biological and chemical contamination in food”
promulgated together with the Decision No. 46/2007/QD-BYT of December 19, 2007
of the Ministry of Health not being regulated in the regulation shall continue
to apply the Decision No. 46/2007/QD-BYT.
V.
RESPONSIBILITIES OF ORGANIZATIONS AND INDIVIDUALS
Organizations and individuals
are only allowed to produce, trade, export and import the food conformable with
the limits of microbiological contamination prescribed in this Regulation.
VI.
Organizing the implementation
1. The the Department food safety
and hygiene shall cooperate with relevant functional agencies to guide and
organize the implementation of this Regulation.
2. Depending on the management
requirement, the Department food safety and hygiene shall submit proposal to
the Ministry of Health to amend and supplement this Regulation.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66