MINISTRY OF HEALTH
-------
|
SOCIALIST REPUBLIC OF VIET NAM
Independence - Freedom – Happiness
---------
|
No: 05/2009/TT-BYT
|
Hanoi, June 17, 2009
|
CIRCULAR
ON
THE ISSUANCE OF “NATIONAL TECHNICAL REGULATION ON DOMESTIC WATER QUALITY”
MINISTER OF HEALTH
Pursuant on the Law No.03/2007/QH12 dated
21/11/2007 on the Prevention and Protection of Communicable Diseases;
Pursuant to the Law No.68/2006/QH11 dated
29/6/2006 on the Technical Regulations and Standards;
Pursuant to the Decree No.188/2007/ND-CP
dated 27/12/2007 of the Government on the mandates, responsibilities, rights
and organizational structure of the Ministry of Health;
Reviewing the request of the Directors of
Department of Preventive Medicine and Environment, and Department of Legal
Inspection,
Article 1. Promulgate
this Circular attached with ”National Technical Regulation on the Domestic
Water Quality”.
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
Article 3. Head
of Ministry Office, Directors of Department of Science & Training,
Department of Preventive Medicine & Environment, Department of Legal
Inspection, Ministry’s Chief Inspector, and relevant departments/divisions,
Head of Institutions/Organizations under MOH, Directors of Provincial
Department of Health and related organizations/individuals will be responsible
to follow this Circular.
Attn:
- As in Article 3;
- Governmental Office (Official Gazette, Website);
- Ministry, Ministry equivalent agencies, Governmental institutions;
- H.E Minister, Nguyen Quoc Trieu (for reporting);
- Vice Ministers (for coordinated direction)
- Municipal/provincial PCs;
- Department of Legal Documents’ Verification/Inspection – Ministry of
Justice;
- Provincial DOHs;
- Health of relevant sectors;
- MOH’s website;
- Filed.
FOR. MINISTER
VICE MINISTER
Trinh Quan Huan

...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
QCVN 02 : 2009/BYT
NATIONAL TECHNICAL
REGULATION ON DOMESTIC WATER QUALITY
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
HANOI – 2009
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
PREFACE:
QCVN 02: 2009/BYT is compiled by Department
of Preventive Medicine & Environment and promulgated by MOH’s Minister at
the Circular No.05/2009/TT-BYT dated 17th June 2009
NATIONAL
TECHNICAL REGULATION ON THE DOMESTIC WATER QUALITY
Part I.
GENERAL
RULES
I. APPLICABLE SCOPE
This Technical Regulation stipulates limits
of quality criteria for water used for domestic use but not for direct drinking
or processing food (hereinafter called domestic water)
II. APPLICABLE SUBJECT
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
1. Institutions, organizations, individuals
and households who exploit, trade domestic water, including piped water
providers for domestic purposes with capacity of less than 1,000 m3/day
(hereafter called water providers)
2. Individuals and households who exploit
water for domestic purpose.
III. EXPLANATION OF WORDS/PHRASES
In this Regulation, following words/phrases
will be thoroughly understood as:
1. Perceptible criteria are elements on color
and taste which are felt by human senses.
2. SMEWW stands for Standard Methods for the
Examination of Water and Waste Water.
3. US EPA stands for United States
Environmental Protection Agency.
4. TCU stands for True Color Unit.
5. NTU stands for Nephelometric Turbidity
Unit.
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
STIPULATIONS
ON TECHNICAL AREAS
TABLE ON THE LIMITS
OF QUALITY PARAMETERS:
Or.
Parameter
Unit
Maximum limit
Testing method
Examination Level
I
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
1
Color (*)
TCU
15
15
TCVN 6185 - 1996
(ISO 7887 - 1985)
or SMEWW 2120
A
2
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
-
No strange taste
& odour
No strange taste
& odour
Perceptible, or
SMEWW 2150 B and 2160 B
A
3
Turbidity(*)
NTU
5
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
TCVN 6184 - 1996
(ISO 7027 - 1990)
or SMEWW 2130 B
A
4
Residual Chloride
mg/l
Within 0,3-0,5
-
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
A
5
pH(*)
-
Within 6,0 -8,5
Within 6,0 -8,5
TCVN 6492:1999 or
SMEWW 4500 - H+
A
6
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
mg/l
3
3
SMEWW 4500 - NH3 C
or SMEWW 4500 - NH3 D
A
7
Total Iron (Fe2+ + Fe3+)(*)
mg/l
0,5
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
TCVN 6177 - 1996
(ISO 6332 - 1988) or SMEWW 3500 - Fe
B
8
Permanganate
mg/l
4
4
TCVN 6186:1996 or
ISO 8467:1993 (E)
A
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
Hardness, calculated by CaCO3(*)
mg/l
350
-
TCVN 6224 - 1996 or
SMEWW 2340 C
B
10
Chloride content (*)
mg/l
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
-
TCVN6194 - 1996
(ISO 9297 - 1989)
or SMEWW 4500 - Cl- D
A
11
Flouride content
mg/l
1.5
-
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
(ISO10359 - 1 -
1992) or SMEWW 4500 - F-
B
12
Total arsenic content
mg/l
0,01
0,05
TCVN 6626:2000 or
SMEWW 3500 - As B
B
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
Total Coliform
Bacterial/ 100ml
50
150
TCVN 6187 -
1,2:1996
(ISO 9308 - 1,2 -
1990) or SMEWW 9222
A
14
E.coli or thermo-tolerant coliform
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
0
20
TCVN6187 - 1,2:1996
(ISO 9308 - 1,2 -
1990) or SMEWW 9222
A
Note:
- (*) perceptible parameters.
- Max allowable limit I: applicable to water
provision units.
- Max allowable limit II: applicable to water
exploitation of individual, household (piped water supply through simple
treatment e.g. drilled wells, dug wells, rain-tank, gravity pipeline).
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
FREQUENCY
OF WATER QUALITY MONITORING/INSPECTION
I. MONITORING/INSPECTION PRIOR TO THE USE OF
WATER SOURCES
- Testing of all parameters under A, B levels
to be carried out by water providers
II. REGULAR MONITORING
1. For parameters under A level:
a) Test at least 01 time per 3 months, to be
done by water providers;
b) Test, monitor and experiment at least 01
time per 6 months by functional agencies :
- Take water samples at 100% of water
providers in the assigned areas ;
- Take random water samples from individual,
households that use for domestic purpose;
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
a) Test at least 01 time per 6 months, to be
done by water providers;
b) Test, monitor and experiment at least 01
time per year by functional agencies:
- Take water samples at 100% of water
providers in the assigned areas;
- Take random water samples from individual,
households that use for domestic purpose.
III. UNSCHEDULED MONITORING/INSPECTION
1. Following circumstances are required to
have urgent monitoring/inspection:
a) The results of testing of water sources’
hygiene or epidemic investigations reveal that water sources have potentially
risks to contamination;
b) Environmental incidents appeared, which
might negatively impact to the hygienic quality of water sources;
c) Other specific requirements.
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
IV. PARAMETERS COULD BE DEFINED BY QUICK
TEST, USING ON-SITE EXPERIMENTAL TOOLKITS AND THESE KITS MUST BE APPROVED FOR
USE BY FUNCTIONAL AGENCY.
Part IV.
IMPLEMENTATION
ARRANGEMENTS
I. RESPONSIBILITIES OF WATER PROVIDERS
1. Ensure water quality and carry out the
testing/monitoring as per stipulations in this Technical Regulation.
2. Subject to the testing,
monitoring/inspection of functional agencies.
II. RESPONSIBILITIES OF PROVINCIAL DEPARTMENT
OF HEALTH
Provincial DOHs will be responsible to
provide guidance, inspection/monitoring on the compliance of this Technical
Regulation of relevant organizations, institutions, individuals who involve in
the process of exploitation, production and trading water for domestic purposes
within the provincity/city.
III. RESPONSIBILITIES OF MINISTRY OF HEALTH
...
...
...
Hãy đăng nhập hoặc đăng ký Thành viên
Pro tại đây để xem toàn bộ văn bản tiếng Anh.
IV. In case of possible changes/supplementation
or adjustment of stipulations in this Technical Regulation, the new/revised
regulatory document issued by MOH’s Minister will be followed.