Từ khoá: Số Hiệu, Tiêu đề hoặc Nội dung ngắn gọn của Văn Bản...

Đăng nhập

Đang tải văn bản...

TCVN-11429-2016-CAC-GL-75-2010-Guidelines-on-substances-used-as-processing-aids

Số hiệu: TCVN11429:2016 Loại văn bản: Tiêu chuẩn Việt Nam
Nơi ban hành: *** Người ký: ***
Ngày ban hành: Năm 2016 Ngày hiệu lực:
Tình trạng: Đã biết

VIETNAM STANDARD

TCVN 11429:2016

CAC/GL 75-2010

 

Guidelines on substances used as processing aids

Foreword

TCVN 11429:2016 corresponds to CAC/GL 75:2010;

TCVN 11429:2016 is developed by the National Technical Committee TCVN/TC/F3 General Principles of Food Hygiene, appraised by the Directorate for Standards, Metrology and Quality and announced by the Ministry of Science and Technology.

 

...

...

...

Bạn phải đăng nhập hoặc đăng ký Thành Viên TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.

Mọi chi tiết xin liên hệ: ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66

1. Scope

The Guidelines aim to provide information for the safe use of substances used as processing aids and the safety of their residues in the preparation of food and food ingredients.

2. Terminology and definitions

For the purposes of this Law, the terms used herein shall be construed as follows:

2.1

Processing aid

means any substance or material, not including apparatus or utensils, and not consumed as a food ingredient by itself, intentionally used in the processing of raw materials, food or its ingredients, to fulfill a certain technological purpose during treatment or processing and which may result in the non-intentional but unavoidable presence of residues or derivatives in the final product[1].

3. Principles for the safe use of substances used as processing aids

3.1. The use of a substance as a processing aid is justified when such use performs one or more technological functions during treatment or processing of raw materials, food or its ingredients. Any residues of processing aids remaining in the food after processing should not perform a technological function in the final product.

...

...

...

Bạn phải đăng nhập hoặc đăng ký Thành Viên TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.

Mọi chi tiết xin liên hệ: ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66

- The quantity of the used substance shall be limited to the lowest achievable level necessary to accomplish its desired technological function;

- Residues or derivatives of the used substance remaining in food should be reduced to the extent reasonably achievable and should not pose any health risk; and

- The substance is prepared and handled in the same way as a food ingredient.

3.3. The safety of a substance used as a processing aid should be demonstrated by the supplier or the user of the substance. The demonstration of safety should include appropriate assessment of any unintended or unavoidable residues resulting from its use as a processing aid under conditions of GMP.

3.4. Substances used as processing aids should be of food grade quality. This can be demonstrated by conforming to the applicable specifications of identity and purity recommended by the Codex Alimentarius Commission or, in the absence of such a specification, with appropriate specifications developed by competent authorities or suppliers.

3.5. Substances used as processing aids should comply with TCVN 9632:2013 (CAC/GL 21- 1997) the Principles for the Establishment and Application of Microbiological Criteria for Foods and should be prepared and handled in accordance with TCVN 5603:2008 (CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003) the Recommended International Code of Practice - General Principles of Food Hygiene and other relevant Codex texts.

4. Labelling

4.1. Labelling of substances used as processing aids should be in accordance with the requirement of the Codex General Standard for Labelling of Food Additives When Sold as Such (CODEX STAN 107-1981) and the Codex General Standard for the Labelling of Prepackaged Food (TCVN 7087:2013 (CODEX STAN 1-1985, with Amendment 2010)).

Văn bản này chưa cập nhật nội dung Tiếng Anh

Bạn Chưa Đăng Nhập Thành Viên!


Vì chưa Đăng Nhập nên Bạn chỉ xem được Thuộc tính của văn bản.
Bạn chưa xem được Hiệu lực của Văn bản, Văn bản liên quan, Văn bản thay thế, Văn bản gốc, Văn bản tiếng Anh,...


Nếu chưa là Thành Viên, mời Bạn Đăng ký Thành viên tại đây


Bạn Chưa Đăng Nhập Thành Viên!


Vì chưa Đăng Nhập nên Bạn chỉ xem được Thuộc tính của văn bản.
Bạn chưa xem được Hiệu lực của Văn bản, Văn bản liên quan, Văn bản thay thế, Văn bản gốc, Văn bản tiếng Anh,...


Nếu chưa là Thành Viên, mời Bạn Đăng ký Thành viên tại đây


Bạn Chưa Đăng Nhập Thành Viên!


Vì chưa Đăng Nhập nên Bạn chỉ xem được Thuộc tính của văn bản.
Bạn chưa xem được Hiệu lực của Văn bản, Văn bản liên quan, Văn bản thay thế, Văn bản gốc, Văn bản tiếng Anh,...


Nếu chưa là Thành Viên, mời Bạn Đăng ký Thành viên tại đây


Bạn Chưa Đăng Nhập Thành Viên!


Vì chưa Đăng Nhập nên Bạn chỉ xem được Thuộc tính của văn bản.
Bạn chưa xem được Hiệu lực của Văn bản, Văn bản liên quan, Văn bản thay thế, Văn bản gốc, Văn bản tiếng Anh,...


Nếu chưa là Thành Viên, mời Bạn Đăng ký Thành viên tại đây


National Standards TCVN 11429:2016 (CAC/GL 75-2010) for Guidelines on substances used as processing aids

Bạn Chưa Đăng Nhập Thành Viên!


Vì chưa Đăng Nhập nên Bạn chỉ xem được Thuộc tính của văn bản.
Bạn chưa xem được Hiệu lực của Văn bản, Văn bản liên quan, Văn bản thay thế, Văn bản gốc, Văn bản tiếng Anh,...


Nếu chưa là Thành Viên, mời Bạn Đăng ký Thành viên tại đây


137

DMCA.com Protection Status
IP: 3.140.198.124
Hãy để chúng tôi hỗ trợ bạn!