2. Regulations
on Microorganisms
The
maximum limits of microorganisms for health supplements/dietary supplements are
provided for in Table 2.
Table 2. Regulations on maximum limits of microorganisms
Group No.
Product group
(*)
Indicator
ML
Unit
Note
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1
Health
supplements/dietary supplements which contain plant-based ingredients and
must be treated with boiling water (soaked in boiling water, dipped in
boiling water, etc.) according to the instructions before use (e.g., herbal
tea).
TAMC
5 x 107
CFU/g or CFU/mL
- The
regulation in this group also applies to multi-ingredient products that do
not contain ingredients from animals and/or minerals belonging to Group 3.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
5 x 105
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
1 x 103
CFU/g or CFU/mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Not allowed
/25 g or /25 mL
2
Health
supplements/dietary supplements containing plant-based ingredients.
TAMC
5 x 104
CFU/g or CFU/mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- In
case the products in this group contain probiotics:
+ If
the products contain probiotics in the non-spore-forming bacteria group: the
indicator “non-lactic acid bacteria” within the limits in Group 6.1 of this
table is required but the indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the spore-forming bacteria group: the
indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the yeast group: the indicator “TYMC” is
not required. The indicator “TAMC” within the maximum limits in this group
does not include yeast strains that are ingredients of the products.
TYMC
5 x 102
CFU/g or CFU/mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Enterobacteriaceae
(Bile-tolerant Gram-negative bacteria)
1 x 102
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
Not allowed
/1 g or /1 mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Salmonella spp.
Not allowed
/25 g or /25 mL
3
Health
supplements/Dietary supplements containing ingredients from animals or
minerals or a mixture of two or more ingredients from animals, minerals, and
plants.
TAMC
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
CFU/g or CFU/mL
- The
regulation in this group also applies to multi-ingredient products.
- In
case the products in this group contain probiotics:
+ If
the products contain probiotics in the non-spore-forming bacteria group: the
indicator “non-lactic acid bacteria” within the limits in Group 6.1 of this
table is required but the indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the spore-forming bacteria group: the
indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the yeast group: the indicator “TYMC” is
not required. The indicator “TAMC” within the maximum limits in this group
does not include yeast strains that are ingredients of the products.
TYMC
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
CFU/g or CFU/mL
Enterobacteriaceae
(Bile-tolerant Gram-negative bacteria)
1 x 102
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
/1 g or /1 mL
Salmonella spp.
Not allowed
/10 g or /10 mL
Staphylococcus
aureus
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
/1 g or /1 mL
4
Health
supplements/Dietary supplements which contain one or more ingredients:
vitamins, minerals, amino acids, fatty acids, enzymes, probiotics and other
biologically active substances chemically defined and do not belong to groups
1, 2, and 3 above.
Aqueous
form (water is an ingredient in the formulation of a product) (e.g.,
aqueous solutions, syrups, suspensions, emulsions, jellies, etc.).
TAMC
2 x 102
CFU/g or CFU/ml
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- In
case the products in this group contain probiotics:
+ If
the products contain probiotics in the non-spore-forming bacteria group: the
indicator “non-lactic acid bacteria” within the limits in Group 6.1 of this
table is required but the indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the spore-forming bacteria group: the
indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the yeast group: the indicator “TYMC” is
not required. The indicator “TAMC” within the maximum limits in this group
does not include yeast strains that are ingredients of the products.
TYMC
2 x 101
CFU/g or CFU/mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Escherichia
coli
Not allowed
/1 g or /1 mL
5
Health
supplements/Dietary supplements which contain one or more ingredients:
vitamins, minerals, amino acids, fatty acids, enzymes, probiotics and other biologically active substances chemically defined, and do
not belong to groups 1, 2, and 3 above.
Non-aqueous
form (water is not an ingredient in the formulation of a product) (e.g.,
tablets (regular tablets, effervescent tablets, film-coated tablets), soft
capsules, hard capsules, granules, powders, films, gummy candies, oil
solutions, etc.).
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2 x 103
CFU/g or CFU/ml
- The
regulation in this group also applies to multi-ingredient products that do
not contain ingredients in groups 1, 2, and 3.
- In
case the products in this group contain probiotics:
+ If
the products contain probiotics in the non-spore-forming bacteria group: the
indicator “non-lactic acid bacteria” within the limits in Group 6.1 of this
table is required but the indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the spore-forming bacteria group: the
indicator “TAMC” is not required.
+ If
the products contain probiotics in the yeast group: the indicator “TYMC” is
not required. The indicator “TAMC” within the maximum limits in this group
does not include yeast strains that are ingredients of the products.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2 x 102
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
Not allowed
/1 g or /1 mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Health
supplements/dietary supplements containing probiotics only
6.1
Products
containing non-spore-forming probiotics only
Non-lactic
acid bacteria
5 x 103
CFU/g or CFU/mL
- If
the products contain probiotics in groups 6.1 and 6.2, only
indicators “TYMC”, “E. coli” and “Salmonella spp.”
within the maximum limits in group 6.1 are required.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- If
the products contain probiotics in groups 6.2 and 6.3 or groups 6.1, 6.2 and
6.3, only indicators “TYMC”, “E. coli” and “Salmonella spp.”
within the maximum limits in group 6.2 are required.
TYMC
1 x 102
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
/10 g or /10 mL
Salmonella spp.
Not allowed
/10 g or /10 mL
6.2
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
TYMC
1 x 102
CFU/g or CFU/mL
Escherichia
coli
Not allowed
/10 g or /10 mL
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Salmonella spp.
Not allowed
/10 g or /10 mL
6.3
Products
containing yeast probiotics only
TAMC
(excluding added yeast strains)
1 x 103
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Escherichia
coli
Not allowed
/10 g or /10 mL
Salmonella spp.
Not allowed
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
(*) The
grouping of products in this table relies on the product ingredients exclusive
of the ingredients that are food additives, excipients and capsule shells.
III. SAMPLING AND TEST METHODS
1. Sampling
Sampling
of health supplements/dietary supplements shall adhere to the guidelines set
out in the Circular No. 01/2024/TT-BKHCN dated January 18, 2014 of the Minister
of Science and Technology providing for state inspection of quality of goods
circulating on the market and other relevant regulations of law.
2. Sampling
methods
The
technical requirements specified under this Technical Regulation shall be
fulfilled adopting the test methods below:
2.1.
Methods for determination of heavy metal indicators
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2.1.1.1.
Methods for determination of total arsenic content
- TCVN
10912:2015 (EN 15763:2009). Foodstuffs - Determination of trace elements
- Determination of arsenic, cadmium, mercury and lead in foodstuffs by
inductively couple plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion(1).
- TCVN
9521:2012 (EN 14627:2005). Foodstuffs -
Determination of trace elements - Determination of total arsenic and selenium
by hydride generation atomic absorption spectrometry (HGAAS) after pressure
digestion.
- TCVN
8427:2010 (EN 14546:2005). Foodstuffs - Determination of trace elements -
Determination of total arsenic by hydride generation atomic absorption
spectrometry (HGAAS) after dry ashing.
- AOAC
2015.01. Heavy Metals in Food. Inductively Coupled Plasma - Mass Spectrometry.
- AOAC
986.15. Arsenic, Cadmium, Lead, Selenium, and Zinc in Human and Pet Foods.
Multielement Method.
2.1.1.2.
Methods for determination of inorganic arsenic content
-TCVN
12346:2018 (EN 16802:2016). Foodstuffs - Determination of elements and
their chemical species - Determination of inorganic arsenic in
foodstuffs of marine and plant origin by anion-exchange HPLC-ICP-MS(1).
2.1.2.
Methods for determination of content of cadmium and lead
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- TCVN
10643:2014 (AOAC 999.11). Foodstuffs - Determination of lead, cadmium, copper,
iron, and zinc - Atomic absorption spectrophotometric method after dry ashing;
- TCVN
8126: 2009. Foods - Determination of lead, cadmium, zinc, copper, and
iron - Atomic absorption spectrophotometry after microwave digestion.
- TCVN
7929:2008 (EN 14083:2003). Foodstuffs - Determination of trace elements -
Determination of lead, cadmium, chromium and molybdenum by graphite furnace
atomic absorption spectrometry (GFAAS) after pressure digestion.
- AOAC
2015.01. Heavy Metals in Food. Inductively Coupled Plasma - Mass Spectrometry.
- EN
14082:2003. Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of
lead, cadmium, zinc, copper, iron and chromium by atomic absorption
spectrometry (AAS) after dry ashing.
- EN
14084:2003 Foodstuffs - Determination of trace elements - Determination of
lead, cadmium, zinc, copper and iron by atomic absorption spectrometry (AAS)
after microwave digestion.
2.1.3.
Methods for determination of mercury content
- TCVN
10912:2015 (EN 15763:2009). Foodstuffs - Determination of trace elements -
Determination of arsenic, cadmium, mercury and lead in foodstuffs by
inductively couple plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion(1).
- TCVN
7993:2009 (EN 13806:2002). Foodstuffs - Determination of trace elements -
Determination of mercury by cold - vapour atomic absorption spectrometry (CVAAS)
after pressure digestion.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- AOAC
2015.01. Heavy Metals in Food. Inductively Coupled Plasma - Mass Spectrometry.
2.2.
Test methods for determination of microorganisms
2.2.1.
Methods for determining total aerobic microbial count
- United
States Pharmacopeia and National Formulary 2023 <2021 > Microbiological
Examination of Non-Sterile Products: Microbial Enumeration Tests for
Nutritional and Dietary Supplements (1).
- TCVN
4884-1:2015 (ISO 4833-1:2013). Microbiology of the food chain - Horizontal
method for the enumeration of microorganisms - Part 1: Colony count at 30
degrees C by the pour plate technique
- TCVN
4884-1:2015 (ISO 4833-1:2013/Cor 1:2014). Microbiology of the
food chain - Horizontal method for the enumeration of
microorganisms - Part 2: Colony count at 30 degrees C by
the surface plating technique.
- The
Vietnamese pharmacopoeia 2017, volume V, Appendix 13.6, item 1. Determination
of total microorganisms.
- The
British pharmacopoeia 2024, volume V, Appendix XVI, item F. Microbiological
examination of herbal medicinal products for oral use and extracts used in
their preparation.
- ISO
4833-1:2013/Amd 1:2022. Microbiology of the food chain - Horizontal method for
the enumeration of microorganisms - Part 1: Colony count at 30°C by the pour
plate technique - Amendment 1: Clarification of scope.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2.2.2.
Methods for determining total combined yeast and mould count
- United
States Pharmacopeia and National Formulary 2023 <2021> Microbiological
Examination of Non-Sterile Products: Microbial Enumeration Tests for
Nutritional and Dietary Supplements) (1).
- TCVN 8275-1:2010 (ISO 21527-1:2008).
Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration
of yeasts and moulds - Part 1: Colony count technique in products with water
activity greater than 0,95.
- TCVN 8275-2:2010 (ISO 21527-2:2008).
Microbiology of food and animal feeding stuffs – Horizontal method for the
enumeration of yeasts and moulds - Part 2: Colony count technique in products
with water activity less than or equal to 0,95.
- The
Vietnamese pharmacopoeia 2017, volume V, Appendix 13.6, item 1. Determination
of total microorganisms.
- The
British pharmacopoeia 2024, volume V, Appendix XVI, item F. Microbiological
examination of herbal medicinal products for oral use and extracts used in
their preparation.
2.2.3.
Methods for determination of Escherichia coli: Qualitative method
- United
States Pharmacopeia and National Formulary 2023 <2022> Microbiological
Examination of Non-Sterile Products: Microbial Enumeration Tests for
Nutritional and Dietary Supplements (1).
- TCVN
6846:2007 (ISO 7251:2005). Microbiology of food and animal feeding stuffs -
Horizontal method for the detection and enumeration of presumptive Escherichia
coli - Most probable number technique.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- The
British pharmacopoeia 2024, volume V, Appendix XVI, item B. Microbiological
Examination of Non-sterile Products.
- ISO
7251:2005/Amd 1:2023. Microbiology of food and animal feeding stuffs -
Horizontal method for the detection and enumeration of presumptive Escherichia
cell - Most probable number technique - Amendment 1: Inclusion of
performance testing of culture media and reagents.
2.2.4.
Methods for determination of Escherichia coli: Quantitative method
- The
British pharmacopoeia 2024, volume V, Appendix XVI, item F. Microbiological
examination of herbal medicinal products for oral use and extracts used in
their preparation (1).
- TCVN
7924-2:2008 (ISO 16649-2:2001): Microbiology of food and animal feeding stuffs
- Horizontal method for the enumeration of β-glucuronidase-positive Escherichia
coli - Part 2: Colony-count technique at 44 oC using
5-bromo-4-chloro-3-indolyl β-D-glucuronide.
- TCVN
9975:2013. Foodstuffs – Enumeration of coliforms and Escherichia coli using
PetrifilmTM count plate.
2.2.5.
Methods for determination of Staphylococcus aureus
- United
States Pharmacopeia and National Formulary 2023 <2022>. Microbiological
procedures for the absence of specified microorganisms in nutritional and
dietary supplements) (1).
- The
Vietnamese pharmacopoeia 2017, volume V, Appendix 13.6, item 2. Determination
of pathogenic microorganisms.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
2.2.6.
Methods for determination of Salmonella spp.
- United
States Pharmacopeia and National Formulary 2023 <2022>. Microbiological
procedures for the absence of specified microorganisms in nutritional and
dietary supplements (1).
- TCVN
10780-1:2017 (ISO 6579-1:2017): Microbiology of the food chain - Horizontal
method for the detection, enumeration and serotyping of Salmonella -
Part 1: Detection of Salmonella spp.
- The
Vietnamese pharmacopoeia 2017, volume V, Appendix 13.6, item 2. Determination
of pathogenic microorganisms.
- The
British pharmacopoeia 2024, volume V, Appendix XVI, item B. Microbiological
Examination of Non-sterile Products.
- ISO
6579-1:2017/Amd 1:2020: Microbiology of the food chain - Horizontal method for
the detection, enumeration and serotyping of Salmonella - Part 1:
Detection of Salmonella spp. - Amendment 1: Broader range of incubation
temperatures, amendment to the status of Annex D, and correction of the
composition of MSRV and SC).
2.2.7.
Methods for determination of Enterobacteriaceae (Bile-Tolerant
Gram-Negative Bacteria)
- ISO
21528-2:2017. Microbiology of the food chain - Horizontal method for the
detection and enumeration of Enterobacteriaceae - Part 2: Colony-count
technique (1).
- TCVN
5518-2:2007 (ISO 21528-2:2004). Microbiology of food and animal feeding stuffs
- Horizontal methods for the detection and enumeration of Enterobacteriaceae - Part
2: Colony-count method.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
-
European pharmacopoeia 9.7. Appendix 2.6.36. Microbiological examination of
live biotherapeutic products: Tests for enumeration of Microbial contaminants)
(1).
2.2.9.
Methods for determination of Non-Lactic Acid Bacteria
-
European pharmacopoeia 9.7. Appendix 2.6.36. Microbiological examination of
live biotherapeutic products: Tests for enumeration of microbial contaminants
(1).
Note:
(1)
The method is used for food testing to
serve state management.
IV. MANAGERIAL REQUIREMENTS
1. The
labeling of health supplements/dietary supplements shall comply with the
Government’s Decree No. 43/2017/ND-CP dated April 14, 2017 on goods labels; the
Government’s Decree No. 111/2021/ND-CP dated December 9, 2021 on amendments to
some Articles of the Government’s Decree No. 43/2017/ND-CP dated April 14, 2017
on goods labels and other relevant regulations of law.
2.
Organizations and individuals must register the disclosure of their health
supplements/dietary supplements based on the testing result given by the
designated laboratory or a laboratory recognized to conform ISO 17025 as
prescribed in Article 7 of the Government’s Decree No. 15/2018/ND-CP dated
February 02, 2018 on elaboration of some Articles of the Law on Food Safety.
Applications and procedures for registration of product disclosure are specified
in Articles 7 and 8 of the Government’s Decree No. 15/2018/ND-CP dated February
02, 2018 on elaboration of some Articles of the Law on Food Safety.
V. RESPONSIBILITIES OF ORGANIZATIONS AND INDIVIDUALS
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
VI. ORGANIZING IMPLEMENTATION
1. The
Vietnam Food Administration is assigned to preside over and cooperate with
related competent authorities in providing guidance on and organize the
implementation of this Technical Regulation.
2. The
Vietnam Food Administration shall, according to managerial requirements,
review, consolidate, report and suggest amendments to this Technical Regulation
to the Ministry of Health.
3. In the
cases where any of regulations of law and documents referred to in this
Technical Regulation is amended or replaced, the newest one shall apply.