THE
MINISTER OF PUBLIC HEALTH
-------
|
SOCIALIST
REPUBLIC OF VIET NAM
Independence - Freedom – Happiness
---------
|
No.
09/2005/QD-BYT
|
Hanoi
March 11, 2005
|
DECISION
REGARDING
ISSUING THE SECTOR STANDARDS: HYGIENE STANDARDS FOR CLEAN WATER
THE MINISTER OF PUBLIC
HEALTH
- Pursuant to the Law on
Protection of People’s Health dated 07/11/1989;
- Pursuant to Decree No. 49/2003/NĐ-CP dated 15/5/2003 of the Administration
regulating functions, rights and duties and Public Health Ministry organisational
structure;
- Pursuant to Decree No.104/2000/QĐ-TTg dated 25/8/2000 of the PM
regardingapproval of the National Strategy for RWSS uo to the year 2020;
- Following Government Order of Goods Quality dated 24/12/1999;
- Based on suggestions made by the Department of Preventive Health and
HIV/AIDSPrevention and Control of the MOH,
DECISION
Article 1. Issued
alongside with this Decision the sector standards : Hygiene standards for
clean water.
Article 2. This Decision
shall be effective in 15 days after being published on Official Gazette.
Article 3. Department of
Preventive Health and HIV/AIDSPrevention and Control of the MOH, shall have to
organise and direct the implementation of this Decision
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Tran Chi Liem
(Signed)
HYGIENE
STANDARDS FOR CLEAN WATER
(Issued alongside with Decision No. 09/2005/QĐ-BYTdated 11/ 3/ 2005 of MOH)
I. DEFINITIONS OF WORDS
Clean water mentioned as per
these standards is water used for the purposes of domestic individual and
family consumption, but not as direct drinking and cooking water. If water is
used for direct drinking and cooking purposes it has to be treated to meet
required standards set forth under Decision 1329/QĐ - BYT dated 18/4/2002 of
the MOH.
II. SCOPE OF ADJUSTMENT
These standards shall be applied
for household clean water supply, piped water supply stations servicing max 500
people and other forms of clean water supply.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1. Organisations, individuals
that exploit water sources to supply the household users or water supply for
less than 500 users.
2. Water supply systems and
household users are encouraged to apply The Standards of Hygienic Water for
Drinking and Cooking issued under Decision 1329/2002/QĐ-BYT dated18/4/2002 of
the MOH.
IV. TABLE OF STANDARD
PARAMETERS:
Re
Parameters
Unit
Max
limits
Method
of test TCVN=VN standards no.
Control
level (*)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
1
Colour
TCU
15
TCVN 6187 -1996 (ISO 7887
-1985)
I
2
Odour
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Perception
I
3
Turbidity
NTU
5
TCVN 6184 -1996
I
4
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
6.0-8.5 (**)
TCVN 6194 - 1996
I
5
Hardness
mg/l
350
TCVN 6224 -1996
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
6
Ammonia (as per NH4+)
mg/l
3
TCVN 5988 -1995 (ISO 5664
-1984)
I
7
Nitrat (as per NO3- )
mg/l
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
TCVN 6180 -1996 (ISO 7890
-1988)
I
8
Nitrit (as per NO2- )
mg/l
3
TCVN 6178 -1996 (ISO 6777
-1984)
I
9
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
mg/l
300
TCVN 6194 -1996 (ISO 9297
-1989)
I
10
Arsenic
mg/l
0.05
TCVN 6182-1996 (ISO 6595-1982)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
11
Iron
mg/l
0.5
TCVN 6177 -1996 (ISO 6332
-1988)
I
12
Oxidation as per KMn04
mg/l
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
Normal technical norm of the
Labour medical and sanitation environment institute
I
13
TDS
mg/l
1200
TCVN 6053 -1995 (ISO 9696
-1992)
II
14
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
mg/l
2
TCVN 6193-1996 (ISO 8288
-1986)
II
15
Cyanide
mg/l
0.07
TCVN 6181 -1996 (ISO 6703
-1984)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
16
Fluoride
mg/l
1.5
TCVN 6195-1996 (ISO 10359
-1992)
II
17
Lead
mg/l
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
TCVN 6193 -1996 (ISO 8286
-1986)
II
18
Manganese
mg/l
0.5
TCVN 6002 -1995 (ISO 6333
-1986)
II
19
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
mg/l
0.001
TCVN 5991 -1995 (ISO 5666/1
-1983 ISO 5666/3 -1989)
II
20
Zinc
mg/l
3
TCVN 6193 -1996 (ISO 8288
-1989)
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
II. Micro-biology
21
Total Coliform
bacteria /100ml
50
TCVN 6187 - 1996 (ISO 9308 -
1990)
I
22
E. Coliform or heatproof
Coliform
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
0
TCVN 6187 - 1996 (ISO 9308
-1990)
I
Explanation:
1. (*) Level of inspection:
a) Level I: Including parameters
to be inspected prior to use and then inspected once every 6 months. These are
parameters that can be affected by the weather; and the water supply units and
the public health units in localities can carry out. The inspection of water
quality basing on those parameters helps in the monitoring of the treatment
process of the supply stations as well as in the change of water quality in
individual households water supply in order to find measures to correct timely.
b) Level II: Including
‘parameters’ of requiring modern equipment for inspection and little
fluctuation due to the change of weather. These parameters are inspected at
these times:
- Before the use of the water
source.
- Water sources exploited in
areas with high pollution potential of relevant elements or elements already
existed in nature.
...
...
...
Bạn phải
đăng nhập hoặc
đăng ký Thành Viên
TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.
Mọi chi tiết xin liên hệ:
ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66
- When an evironment crisis
occurs affecting the cleanliness of the source of water.
- When there are doubts that
water is contaminated due to the presence of the elements presented in the
above table.
- Other special requirements.
2. (**) Specifically for the
parameter of pH: the permissible range would be from 6,0 to 8,5.