ỦY BAN NHÂN DÂN
THÀNH PHỐ HỒ CHÍ MINH

--------

CỘNG HÒA XÃ HỘI CHỦ NGHĨA VIỆT NAM
Độc lập - Tự do - Hạnh phúc
---------------

Số: 3818/UBND-KT
Về hoạt động kinh doanh dịch vụ ăn uống

Thành phố Hồ Chí Minh, ngày 16 tháng 11 năm 2021

 

Kính gửi:

- Sở Công Thương;
- Sở Y tế;
- Sở Du lịch;
- Sở Thông tin và Truyền thông;
- Ban Quản lý An toàn thực phẩm Thành phố;
- Ủy ban nhân dân Thành phố Thủ Đức.
- Ủy ban nhân dân các quận - huyện.

Căn cứ Nghị quyết số 128/NQ-CP ngày 11 tháng 10 năm 2021 của Chính phủ ban hành Quy định tạm thời “Thích ứng an toàn, linh hoạt, kiểm soát hiệu quả dịch Covid-19”;

Căn cứ Quyết định số 4800/QĐ-BYT ngày 12 tháng 10 năm 2021 của Bộ Y tế ban hành hướng dẫn tạm thời về chuyên môn y tế thực hiện Nghị quyết số 128/NQ-CP ngày 11 tháng 10 năm 2021 của Chính phủ ban hành Quy định tạm thời “Thích ứng an toàn, linh hoạt, kiểm soát hiệu quả dịch Covid-19”;

Căn cứ Chỉ thị số 18/CT-UBND ngày 30 tháng 9 năm 2021 của Ủy ban nhân dân Thành phố về tiếp tục kiểm soát, điều chỉnh các biện pháp phòng, chống dịch Covid-19 và từng bước phục hồi, phát triển kinh tế - xã hội trên địa bàn Thành phố;

Căn cứ Quyết định số 3900/QĐ-UBND ngày 16 tháng 11 năm 2021 của Ủy ban nhân dân Thành phố Quy định tạm thời các biện pháp “Thích ứng an toàn, linh hoạt, kiểm soát hiệu quả dịch Covid-19” trên địa bàn Thành phố Hồ Chí Minh;

Căn cứ Báo cáo, đề xuất số 5204/BC-SCT ngày 15 tháng 11 năm 2021 của Sở Công Thương về hoạt động kinh doanh dịch vụ ăn uống trên địa bàn Thành phố và ý kiến của Thường trực Ban Chỉ đạo phòng, chống dịch Covid-19 Thành phố tại cuộc họp giao ban Ban Chỉ đạo phòng, chống dịch Covid-19 Thành phố với các địa phương về công tác phòng chống dịch vào ngày 13 tháng 11 năm 2021; báo cáo kết quả thực hiện thí điểm việc kinh doanh dịch vụ ăn uống có bán, sử dụng đồ uống có cồn trên địa bàn Quận 7 và Thành phố Thủ Đức; Và đề xuất của Sở Công Thương tại Công văn số 5249/SCT-VP ngày 16 tháng 11 năm 2021 về hoạt động kinh doanh ăn uống;

Ủy ban nhân dân Thành phố chỉ đạo như sau:

1. Cho phép các cơ sở kinh doanh dịch vụ ăn uống được thực hiện thí điểm kể từ ngày 16 tháng 11 năm 2021 đến hết ngày 30 tháng 11 năm 2021 và phải đảm bảo các điều kiện hoạt động sau:

a) Đáp ứng các quy định theo Bộ tiêu chí đánh giá an toàn trong phòng, chống dịch Covid-19 đối với hoạt động kinh doanh dịch vụ ăn uống trên địa bàn Thành phố Hồ Chí Minh (ban hành kèm theo Quyết định số 3677/QĐ-BCĐ ngày 27 tháng 10 năm 2021 của Ban Chỉ đạo phòng, chống dịch Covid-19 Thành phố).

b) Thời gian hoạt động: kết thúc trước 22 giờ 00 hàng ngày.

c) Hoạt động cụ thể theo từng cấp độ dịch, cụ thể:

+ Đối với địa bàn được đánh giá cấp độ dịch là cấp độ 1 và cấp độ 2: các cơ sở kinh doanh dịch vụ ăn uống hoạt động bình thường mới.

+ Đối với địa bàn được đánh giá cấp độ dịch là cấp 3: các cơ sở kinh doanh dịch vụ ăn uống được phục vụ ăn, uống tại chỗ không quá 50% công suất tại cùng một thời điểm; Không được bán, không để khách sử dụng đồ uống có cồn.

+ Đối với địa bàn được đánh giá cấp độ dịch là cấp 4: các cơ sở kinh doanh dịch vụ ăn uống chỉ bán mang đi, không phục vụ ăn, uống tại chỗ.

2. Sau thời gian thực hiện thí điểm, Ủy ban nhân dân Thành phố Thủ Đức và Ủy ban nhân dân các quận huyện tổng kết, đánh giá, rút kinh nghiệm gửi Sở Công Thương để Sở Công Thương tổng hợp, đề xuất Ủy ban nhân dân Thành phố.

3. Các Sở, ban, ngành chức năng và Ủy ban nhân dân Thành phố Thủ Đức, Ủy ban nhân dân các quận - huyện căn cứ các nhiệm vụ được giao tại văn bản số 3569/UBND-KT ngày 27 tháng 10 năm 2021 của Ủy ban nhân dân Thành phố để hướng dẫn các cơ sở kinh doanh dịch vụ ăn uống thực hiện, đáp ứng các yêu cầu an toàn trong phòng, chống dịch Covid-19./.

 

 

Nơi nhận:
- Như trên;
- Thường trực Thành ủy;
- Thường trực HĐND
TP;
- TTUB: CT, các PCT;
- VP Thành ủy;
- VPUB:
CVP, các PCVP;
- Phòng
KT; VX;
- Lưu:
VT, (KT/AT).

TM. ỦY BAN NHÂN DÂN
KT. CHỦ TỊCH
PHÓ
CHỦ TỊCH




Phan Thị Thắng

 

 

THE PEOPLE’S COMMITTEE OF HO CHI MINH CITY
-------

THE SOCIALIST REPUBLIC OF VIETNAM
Independence - Freedom – Happiness
---------------

No. 3818/UBND-KT
Re: operations of food and beverage establishments

Ho Chi Minh City, November 16, 2021

 

To:

- Department of Industry and Trade;
- Department of Health;
- Department of Tourism;
- Department of Information and Communications;
- Management Board of Food Safety of HCMC;
- The People’s Committee of Thu Duc City.
- The People’s Committees of districts.

Pursuant to Resolution No. 128/NQ-CP dated October 11, 2021 of the Government on promulgation of Interim regulations on “Safe and flexible adaption to and effective control of COVID-19”;

Pursuant to Decision No. 4800/QD-BYT dated October 12, 2021 of the Ministry of Health on health sector in implementation of the Resolution No. 128/NQ-CP dated October 11, 2021 on promulgation of Interim regulations on “Safe and flexible adaption to and effective control of COVID-19”;

Directive No. 18/CT-UBND dated September 30, 2021 on continuation of Covid-19 control, revisions to anti-Covid measures and step-by-step economic recovery and development in Ho Chi Minh City;

Pursuant to Resolution No. 3900/QD-UBND dated November 16, 2021 of the People’s Committee of City on promulgation of Interim regulations on “Safe and flexible adaption to and effective control of COVID-19” in Ho Chi Minh City;

Pursuant to the Report No. 5204/BC-SCT dated November 15, 2021 of the Department of Industry and Trade on food and drink services in the city and the opinion of the Standing HCMC Steering Committee for Covid-19 Prevention and Control at the handover meeting of the HCMC Steering Committee for Covid-19 Prevention and Control with other provinces and cities on pandemic prevention and control on November 13, 2021; report on the results of the pilot permission of food and beverage business with the sale and consumption of alcoholic beverages in District 7 and Thu Duc City; and the proposal of the Department of Industry and Trade in Official Dispatch No. 5249/SCT-VP dated November 16, 2021 on food and beverage business;

The People's Committee of Ho Chi Minh City directs as follows:

...

...

...

Bạn phải đăng nhập hoặc đăng ký Thành Viên TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.

Mọi chi tiết xin liên hệ: ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66

a) Meet the requirements in the set of criteria for evaluation of safety and prevention against Covid-19 in food and beverage business in HCMC (promulgated together with Decision No. 3677/QD-BCD dated October 27, 2021 of HCMC Steering Committee for Covid-19 Prevention and Control).

b) Operating hours: close before 22:00 every day.

c) Specific activities corresponding to each pandemic-risk level:

+ For level-1 and level-2 risk areas: food and beverage establishments may operate in new normalcy.

+ For level-3 risk areas: food and beverage establishments may serve food and drinks on site but not exceeding 50 percent of their capacity at a time; do not sell or allow customers to use alcoholic beverages.

+ For level-4 risk areas: food and beverage establishments may only provide takeaway servives, not serve customers on premise.

2. After the pilot period, the People's Committee of Thu Duc City and the People's Committee of the districts shall review, evaluate, draw on experience and send them to the Department of Industry and Trade for filing a final report and proposal to the HCMC People’s Committee.

3. Departments, authorities and People's Committee of Thu Duc City, People's Committees of districts shall, based on the assigned tasks in Document No. 3569/UBND-KT dated October 27, 2021 of the People's Committee of HCMC to guide food and beverage businesses to implement this direction in accordance with safety requirements in the prevention and control of Covid-19 pandemic./.

 

...

...

...

Bạn phải đăng nhập hoặc đăng ký Thành Viên TVPL Pro để sử dụng được đầy đủ các tiện ích gia tăng liên quan đến nội dung TCVN.

Mọi chi tiết xin liên hệ: ĐT: (028) 3930 3279 DĐ: 0906 22 99 66

 

ON BEHALF OF THE PEOPLE’S COMMITTEE
PP. PRESIDENT
DEPUTY PRESIDENT




Phan Thi Thang

 

 

You are not logged!


So you only see the Attributes of the document.
You do not see the Full-text content, Effect, Related documents, Documents replacement, Gazette documents, Written in English,...


You can register Member here


You are not logged!


So you only see the Attributes of the document.
You do not see the Full-text content, Effect, Related documents, Documents replacement, Gazette documents, Written in English,...


You can register Member here


You are not logged!


So you only see the Attributes of the document.
You do not see the Full-text content, Effect, Related documents, Documents replacement, Gazette documents, Written in English,...


You can register Member here


Official Dispatch 3818/UBND-KT 2021 operations of food establishments Ho Chi Minh
Official number: 3818/UBND-KT Legislation Type: Official Dispatch
Organization: Ho Chi Minh City Signer: Phan Thi Thang
Issued Date: 16/11/2021 Effective Date: Premium
Effect: Premium

You are not logged!


So you only see the Attributes of the document.
You do not see the Full-text content, Effect, Related documents, Documents replacement, Gazette documents, Written in English,...


You can register Member here


Official Dispatch No. 3818/UBND-KT dated November 16, 2021 on operations of food and beverage establishments

You are not logged!


So you only see the Attributes of the document.
You do not see the Full-text content, Effect, Related documents, Documents replacement, Gazette documents, Written in English,...


You can register Member here


Address: 17 Nguyen Gia Thieu street, Ward Vo Thi Sau, District 3, Ho Chi Minh City, Vietnam.
Phone: (+84)28 3930 3279 (06 lines)
Email: inf[email protected]

Copyright© 2019 by THƯ VIỆN PHÁP LUẬT
Editorial Director: Mr. Bui Tuong Vu

DMCA.com Protection Status